Sistemet e ndryshme ekonomike

Publikuar më 08/11/2009

* SOCIALIZMI – Ju keni 2 lope dhe 1 ia jepni komshiut
* KOMUNIZMI – Ju keni 2 lope, qeveria jua merr te dyja dhe ju jep pak qumesht
* FASHIZMI – Ju keni 2 lope, qeveria jua merr te dyja dhe ju shet pak qumesht
* NAZIZMI – Ju keni 2 lope, qeveria jua merr te dyja dhe ju vret.
* BUROKRACIA – Ju keni 2 lope, qeveria jua merr, vret njeren, tjetren e mjel dhe qumeshtin e derdh.
* SHOQERI AMERIKANE – Keni 2 lope, shisni 1 dhe detyroni tjetren te beje qumesht sa per 4.
* SHOQERI FRANCEZE – Keni 2 lope, beni greve se doni 3.
* SHOQERI JAPONEZE – Keni 2 lope, i dezinjoni ato te vogla sa 1/10 e lopes normale dhe qe bejne 20 here me
shume qumesht sesa lopa normale.
* SHOQERI GJERMANE – Keni 2 lope, i ushqeni sa per 20 , ato rrojne 100 vjet .
* SHOQERI ITALIANE – Keni 2 lope por nuk dini ku i keni.
* SHOQERI RUSE – Keni 2 lope, i numeroni dhe ju dalin 5, i numeroni perseri dhe dalin 2, pastaj ndaloni numerimin dhe pini nje gote vodka.
* SHOQERI ZVICERIANE-Keni 5000 lope, po asnje s’ju takon, i jepni me qera.
* SHOQERI KINEZE-Keni 2 lope dhe 300 njerez per t’i mjele.
* SHOQERI ANGLEZE -Keni 2 lope, te dyja jane te cmendura.

Të ngjashme

Ska komente

Komento