Skenderbeu

Publikuar më 22/02/2012

Fatos Nano bashkë me rojen e tij ikin nga Shqipëria për Maqedoni dhe ndalen në Dibër. Nga lodhja Nanon e nxen gjumi kurse roja del me ec nëpër qytet natën vonë. Pa pritmas dëgjon një zë. Ndalet dhe e dëgjon me vemendje, kur qe Skenderbeu i thotë ‘a nuk është turp për shqiptarët? Në Tiranë më keni hypur në kalë, njashtu edhe në Prishtinë kurse këtu, më keni lënë në këmbë.Edhe këtu e dua një kale’. Roja i habitur shkon e i tregon Nanos, i cili ashtu nëpër gjumë thotë se kjo është e pa mundur, ngase ajo është vetëm një statujë. Por roja këmngul se e kishte dëgjuar me vesh të vet. atehere Nano shkon vete atje me rojen per tu bindur. Kur arritën atje Skenderbeu ia priti rojes duke i thënë se a je në vete ore..unë të kërkova kalë e jo gomarë!

Të ngjashme

Ska komente

Komento