Category

Anekdota nga Nastradini

I THATË NË SHI

Publikuar më 14/11/2016

Dikush ftoi Nastradinin të gjuanin së bashku por i dha një kalë që ishte shumë i ngadaltë. Nastradini nuk tha asgjë. Shumë shpejt gjahtarët e lanë shumë pas dhe nuk…

Më Shumë

Devetë fluturuese

Publikuar më 10/11/2016

Njëherë Nasradin Hoxha mbante ders në xhami dhe tha: “Ta falënderojmë Zotin që nuk u ka dhënë flatra (krahë) deveve!” Të pranishmit e pyetën me habi të madhe: “Si të…

Më Shumë

Fiku

Publikuar më 10/11/2016

Një herë një pasanik e ftoi për bukë Nasradin Hoxhën. Shërbyesit e tij sollën shumë enë me ushqime të ndryshme në sofër, mirëpo nuk sollën edhe fik. Nikoqiri e luti…

Më Shumë

Vizita e sulltanit

Publikuar më 04/11/2016

Dikur më herët ka ndodhur një ngjarje shumë e madhe: Sulltani (mbreti) dëshironte të vinte personalisht në qytetin e Nasradin Hoxhës. Hoxha nuk ishte i sigurt se si duhej të…

Më Shumë

Te mullisi

Publikuar më 04/11/2016

Njëherë Nasradini e çoi një thes drith në mulli për ta bluajtur. Meqë atë kohë aty s’ishte askush i pranishëm, Nasradini e shfrytëzoi rastin e përshtatshëm dhe e mbushi thesin…

Më Shumë