Nastradini i uritur

Publikuar më 02/09/2014

Nastradini u nis për në një fshat të largët ku nuk kishte qenë kurrë. Duhe ecur, befas, u kujtua se nuk kishte asnjë qindarkë në xhep, ndërkohë që kishte uri prej ujku. Filloi të endej poshtë e përpjetë me shpresën se mos takon ndonjë të njohur për t’i kërkuar ndonjë gjë për të ngrën. Më në fund u gjend para një furre buke. Në vitrinë ish ekspozuar të gjitha llojet e bukëve. Bukëpjelësi po qëndronte te pragu i derës së dyqanit. Nastradini i afrohet dhe e pyet:
– Të tuajat janë këte bukë?
Të miat, – iu përgjigj bukëpjekësi. Atëherë Nastradini, duke ngritur duart: drejt qiellit bërtiti
– Çfarë dreq njeriu jeni! Në qoftëse të gjitha këto jan tuat, përse i lë në vitrinë, haji pra të gjitha.

Të ngjashme

Ska komente

Komento