Hebreu dhe Sheiku

Publikuar më 23/12/2013

Një dite Sheiku na pëson një aksident dhe i duhej urgjentisht transfuzion gjaku. I vetmi qe mund ta shpëtonte ishte hebreu.
Para se te dhuronte gjakun pyet rabinin.
– Si te bej rabin, ti jap?
– Jepi biri im, edhe ai njeri është si unë dhe si ti. jepi Zoti do te ta shpërblejë.

Kështu vepron, dhe me tu shëruar Sheiku i jep plot dhurata te shtrenjta, bizhuteri, makine, vile dhe monedha ari.

Përsëritet situata, përsëri pyet rabinin, ai i jep te njëjtën përgjigje, i dhuron përsëri gjak dhe kur Sheiku shërohet i dërgon një buqete me lule dhe një shishe vere. Habitet hebreu, po s’ka çfarë te beje!

Përsëritet për te treten here situata, dhe kësaj radhe Sheiku i dërgon një letër falënderimi.

Shume i çoroditur hebreu pyet rabinin:
– Epo rabin, herën e pare me dhuroi pasuri, te dytën një shishe vere, ndërsa tani vetëm një cope letër??? i shpëtova jetën apo jo??
– Shiko bir, ai tashme ka gjakun tone!!!

Të ngjashme

Ska komente

Komento