Fati i paeksploruar

Publikuar më 20/12/2016

Nastradini po ecte në një rrugicë kur dikush rrëshqiti nga një cati, dhe ra  mbi zverkun e tij. I rëni nuk pësoi asgjë por Nastradini u dërgua në spital. Disa nga nxënësit e tij vajtën për ta vizituar.

– Cfarë mësimi nxjerr nga kjo ngjarje Nastradin, e pyetën?

– Shmangni cdo lloj besimi në të pashmangshmen, madje akoma edhe kur shkaku dhe pasoja  duken të pashmangshme. Ai ra nga catia, por zverku im u thye. Mos besoni supozimet teorike si: ‘’ Nëse dikush do të bjerë nga catia, do të thyejë qafën e tij’’.

Të ngjashme

Ska komente

Komento